nl
de
en
en

Warmtepleisters en Nicotinepleisters voor scherpe prijzen leverbaar.

Ovulatietest Dipstick € 0,35 Per Stuk

Leverancier: Pleisterhuis
Toepassing: Ovulatietest Dipstick
Gebruiksduur: 3mm test strip
Beschrijving: Urine
Levertijd: 3 werkdagen
Prijs: Nog niet bekend.

Binnenkort te bestellen.
Neem contact op voor meer info.

Ovulatietest Dipstick

Gebruiksaanwijzing Ovulatietest Dipstick (LH)

De ovulatietest is een eenvoudige manier om de 2 tot 3 vruchtbare dagen van de vrouw in een maand vast te stellen. Ongeveer 24 tot 48 uur voordat de eisprong/ovulatie plaatsvindt, neemt in de urine de hoeveelheid van het Luteïniserend Hormoon (LH) toe.

Vlak voor de ovulatie is er een sterke stijging van dit hormoon meetbaar in de urine. Deze piek duurt maar 1 of 2 dagen. Nadat het gehalte LH in de urine op z`n hoogst is, vindt de ovulatie plaats binnen 24 tot 48 uur. In  deze tijd heeft u de meeste kans om zwanger te raken, na gemeenschap. 

Om deze piek te vinden, zult u een aantal opeenvolgende dagen moeten testen. Allereerst zult u uw cycluslengte moeten bepalen. Neem een gemiddelde van de afgelopen cycli. De beste dag om te beginnen met testen kunt u aflezen in de tabel. U telt vanaf de eerste dag van uw menstruatie (dag 1). U gaat door met testen totdat u de LH-piek kunt aflezen van uw test. De ovulatie vindt dan plaats binnen 24 tot 48 uur.

Wanneer te gebruiken:  
De test kan op ieder moment van de dag worden uitgevoerd. Het liefst niet met ochtendurine. Het is wel belangrijk dat het testen op alle achtereenvolgende dagen ongeveer op hetzelfde tijdstip gebeurt.

Benodigdheden voordat u gaat testen:  
1. Een gesloten folieverpakking met een Ovulatietest Dipstick. Gebruik geen ovulatietest uit een geopende verpakking.
2. Een schoon en droog opvangbakje.
3. Urine van de vrouw waarbij de ovulatie moet worden vastgesteld.

Gemiddelde lengte van de cyclus
Start met testen: 

21    dag 4
22    dag 5
23    dag 6
24    dag 7
25    dag 8
26    dag 9
27    dag 10
28    dag 11
29    dag 12
30    dag 13
31    dag 14
32    dag 15
33    dag 16
34    dag 17
35    dag 18
36    dag 19
37    dag 20
38    dag 21

De ovulatietest in 7 stappen:  

1. Neem een gesloten verpakking en controleer of er Ovulatietest op staat. Gebruik geen test waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken. 
2. Vang wat urine op in een schoon bakje.
3. Maak het pakje met de test open met droge en schone handen. 
4. Pak de strip aan de zijde vast waar met rode letters LH op de stick staat vermeld en dompel de andere zijde ongeveer 5 seconden in het bakje met urine. 
5. Dit gedeelte mag niet verder dan de rode lijn met "max" worden ondergedompeld. 
6. Leg de test op een vlakke, droge ondergrond. 
7. Wacht 5 tot 10 minuten om het resultaat af te lezen. Het is belangrijk dat de achtergrond geen verkleuringen meer laat zien. Wacht echter niet langer dan 30 minuten met het aflezen van het resultaat.
 
Resultaat van de test:  
Het resultaat is negatief als er 1 roze lijn verschijnt. Dit is de controlelijn om te zien of de test juist is uitgevoerd. Indien testlijn niet zichtbaar is of zeer licht roze verschijnt heeft het lichaam nog onvoldoende LH aangemaakt om te kunnen spreken van een LH piek. De test kan als negatief worden geïnterpreteerd. 
Het resultaat is positief als er twee roze lijnen te zien zijn van dezelfde kleur of als de testlijn donkerder is dan de controlelijn. Op dit moment is de hoeveelheid LH in uw lichaam maximaal. 
Als er geen lijnen te zien zijn, is de test waarschijnlijk onjuist uitgevoerd. Mogelijk is er te weinig urine in de dipstick opgenomen. Houd de dipstick nogmaals enkele seconden in de urine. 

De uitslag is negatief:  
Als de ovulatietest na herhaaldelijk testen op opeenvolgende dagen geen LH piek kan aantonen, bestaat de kans dat u op de verkeerde dagen getest heeft. Bereken de gemiddelde lengte van uw cyclus opnieuw en test nogmaals een dag later of in uw volgende cyclus. Als u bij herhaalde pogingen negatieve uitslagen heeft, adviseren we om contact op te nemen met uw huisarts.

De uitslag is positief:  
Als de test aangeeft dat het LH gehalte in de urine op z`n hoogst is, vindt de ovulatie plaats binnen 24 tot 48 uur. In deze tijd heeft u de meeste kans om zwanger te raken na gemeenschap.

Met een betrouwbaarheid van 99% is de Ovulatietest Dipstick net zo betrouwbaar als een vergelijkbare test van uw huisarts. Uw persoonlijke medische situatie kan echter de uitslag van deze test beïnvloeden.Wilt u dealer worden? Klik: Dealer